- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
Jakość moszczu i jego późniejsze przetwarzanie naprawdę determinuje jakość gotowego wina. Poniżej znajdziesz szeroką gamę najwyższej klasy produktów, które zapewniają bezpieczną transformację winogron w pyszne wino. Będziemy pracować przede wszystkim z:
- enzym - poprawa właściwości zacieru i zwiększenie tłoczenia (np. Rapidase Expression, Extra color, Rapidase Filtration)
- przeciwutleniacz - w celu ochrony zacieru przed utlenianiem (w przypadku moszczu z białych winogron jest to Tan Fruit Blanc , dla moszczu z niebieskich winogron Tan Fruit Rouge)
- bentonit - oczyszczają moszcz, pozbawiając go w ten sposób niepożądanych substancji, takich jak owady, pozostałości po opryskach, glina itp.. (BentoHill V Clear, Eiwex Granulát, FermiHill Plusgran Gel, Gelbentonite)
- pożywki - "sternicy" procesu fermentacji, tworzący optymalne warunki do namnażania się drożdży, a tym samym umożliwiający ich płynną fermentację, co jest absolutną podstawą wysokiej jakości wina. (FermiHill výživa Active PRO, Maxaferm, D.A.P. Aktiv)
- drożdże FermiHill - szeroka gama drożdży odpowiednich do win środkowoeuropejskich wszystkich typów i odmian (např. FermiHill Ryzlink, FermiHill Veltlin, FermiHill Red Extra, FermiHill Intense, FermiHill Terroir, FermiHill Restart itp.)
- drożdże Anchor - drożdże premium od wiodącego francuskiego producenta (Anchor Exotics MOSAIC, Anchor Alchemy, Anchor NT 50 itp.)
- inne - produkty o długiej tradycji, które sprawiają, że produkcja wina jest łatwiejsza i lepsza (Miazga, Koncentrat winogronowy, Zbiorniki ze stali nierdzewnej, Młynkoodszypułkowarki, Podgrzewacz a inne przydatne rzeczy)