- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- - Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Drożdże i enzymy » Żywność
Odżywka FermiHill Fruity 100 g
Kod produktu: 2690
Pożywka dla drożdży zwiększająca owocowość i aromatyczność.
24,69 zł 20,40 zł Bez VAT
Pożywka dla drożdży zwiększająca owocowość i aromatyczność.
Fermihill Fruity to autolizowane drożdże, wyselekcjonowane ze względu na bogactwo aminokwasów, prekursorów aromatu estrowego, powstającego podczas fermentacji alkoholowej. Obecność ergosterolu jest również korzystna, ponieważ lipidy są potrzebne drożdżom do ochrony błony komórkowej i zapewnienia zdolności do zużywania aminokwasów w celu produkcji estrów.
Właściwości
- Dostarcza organiczny azot, efektywną formę YAN, zapewniającą optymalny przebieg fermentacji.
- Bogaty w ergosterol, który chroni płynność błony drożdży i jej żywotność do końca fermentacji.
- Naturalnie bogaty w witaminy.
- Naturalnie bogaty w aminokwasy, prekursory estrów z nutami owocowymi.
- Promuje owocowość.
- Pozytywnie wpływa na dojrzewanie naturalnych aromatów.
- Wydajna fermentacja wspomagana przez preparat zapobiega tworzeniu się negatywnych aromatów redukcyjnych.
Skład
- 100% autolizat drożdży z Saccharomyces cerevisiae
Dawkowanie i sposób uzycia
- Dawka: 20-40 g/hl
- Dodawać na początku fermentacji alkoholowej, gdy moszcz jest zaszczepiany drożdżami. Sól amonową (azot nieorganiczny) można dodawać tylko wtedy, gdy gęstość wynosi <1060.
- Rozmieszać preparat w wodzie lub moszczu w ilości 10-krotności jego wagi.
Opakowanie i przechowywanie
- 20 g, 100 g, 1 kg: hermetycznie zamknięte, wielowarstwowe torby laminowane
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu (5-15°C / 41-60°F).
Pochodzenie: Włochy
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki