- + Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- + W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- - Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Sadownictwo i destylaty » Od zbiorów do destylacji
Od zbiorów do destylacji
Gdy gałęzie drzew owocowych pokryją się już soczystymi owocami, zaczyna się dylemat, co z nimi zrobić. W przypadku odpowiednio dużych zbiorów, owoców na dżem czy kompot jest po prostu za dużo. W tym miejscu pojawia się opcja zrobienia własnego trunku, a dokładniej domowej brandy.
Wykonanie go nie musi być skomplikowane, ale trzeba przestrzegać kilku podstawowych zasad. Poniżej znajdziesz specjalną ofertę akcesoriów, które pozwolą Ci bezpiecznie zebrać zdrowe owoce, przygotować i wyprodukować czysty kvass, z którego po destylacji powstanie pyszna brandy.