



Opis
Jeśli zbiory z naszych ogrodów i sadów są więcej niż dobre, zastanawiamy się, jak najlepiej je wykorzystać. Możliwości jest wiele i nic dziwnego, że ludzie zastanawiają się – jak zrobić taki dobry destylat, choćby na własny użytek? Każdemu, kto chciałby właściwie zrozumieć prażenie owoców, książka ta w kompleksowy i zrozumiały sposób przekazuje podstawową wiedzę na temat rodzajów i składników owoców, a także niezbędną fizykę, chemię i mikrobiologię. Dzięki temu początkujący łatwiej stawiają pierwsze kroki, a doświadczeni gorzelnicy mogą uzyskać podstawowe informacje na temat produkcji i oceny wysokiej jakości alkoholi owocowych. Autorzy posiadają wieloletnie doświadczenie praktyczne i dydaktyczne.
Książka jest w języku czeskim.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.