Maxaferm

"Najlepsza kontrola fermentacji alkoholowej". Kompleksowe odżywianie (sól odżywcza) dla fermentacji.
Hmotnost PL
Wybrany wariant jest niedostępny. Zresetuj wybrane parametry.
Dostępność W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: 2712 7306/1001 7306/100 Wybierz wariant
5,08 zł 17,34 zł 153,99 zł od 5,08 zł 4,54 zł bez VAT 15,48 zł bez VAT 137,49 zł bez VAT od 4,54 zł bez VAT
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Problemy pojawiające się pod koniec fermentacji alkoholowej wynikają z aktywności drożdży. Zmniejszenie aktywności drożdży może prowadzić do spowolnienia lub nawet zatrzymania fermentacji. Główne aspekty powodujące problematyczną fermentację można określić następująco: niedobory żywieniowe (witamina B1 i azot przyswajalny YAN), przepuszczalność ścian komórkowych, długie łańcuchy kwasów tłuszczowych, alkohol, znaczne wahania temperatury i poziom siarki. Te ważne czynniki sprawiają, że w wielu przypadkach fermentacja jest problematyczna. Samo sprawdzanie i mierzenie nie zapobiegnie potencjalnym problemom.

Maxaferm® jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Witamina B1 i sole amonowe stymulują wzrost i metabolizm drożdży. Ściany komórkowe nieaktywnych drożdży są źródłem przyswojonego azotu. Substancje te mają zdolność wiązania kwasów tłuszczowych (C8-C12), pomagają wzmocnić ścianę komórkową, a tym samym zapewniają aktywność drożdży tak niezbędną do fermentacji moszczu i zacieru.

Maxaferm® tym samym:

- stymuluje wzrost i metabolizm naczyń krwionośnych

- poprawia aktywność drożdży

Maxaferm® zapewnia pełną optymalizację całego procesu fermentacji. Stosowanie Maxaferm® to najlepsza kontrola fermentacji alkoholowej.

Dawkowanie

Standardowe zastosowania:
Dawkę najlepiej podzielić na 2 części. Pierwszą część zastosować na początku fermentacji, drugą przed główną fermentacją (3 dzień)
Zalecane dawkowanie: 30-40 g/hl.

Ochrona profilaktyczna:
Dodaj Maxaferm® w środkowej fazie fermentacji. Wymaganą ilość preparatu rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, cydru lub wina. Następnie całą ilość dodać do fermentacji
zbiorniki z ciągłym mieszaniem. Zalecane jest lekkie napowietrzanie.
Zalecane dawkowanie: 15-30 g/hl.

Ponowne rozpoczęcie fermentacji
Przy wznowieniu fermentacji należy ocenić indywidualnie sytuację w zależności od zastosowanego szczepu drożdży.
Średnia dawka: 40-50 g/hl.
Maksymalna możliwa dawka: 60 g/hl

Pochodzenie:
Maxaferm,
OENOBRANDS SAS, Francja

Parametry dodatkowe

Kategoria: Odżywki dla drożdzy
EAN: 769503770369

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa