- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- - Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Preparaty do obróbki win i moszczów » Wino
Kwasowość Reagenz
Kod produktu: 4446
Roztwór do oznaczania kwasowości całkowitej w winie i moszczach. Zawartość:250 ml.
33,57 zł 27,74 zł Bez VAT
Roztwór do oznaczania kwasowości całkowitej w winie i moszczach. Zawartość 250 ml.
Procedura pomiaru jest podobna do pomiaru wolnego SO 2. Czyli wlewasz wino do kreski w probówce, która jest skalibrowana na ten roztwór, a potem tylko stopniowo dodajesz roztwór. Przed właściwą reakcją wino zmienia kolor na żółty, a następnie na kolory niebiesko-zielone. W tym momencie reakcja jest zakończona, a poziom roztworu w fiolce określa zawartość kwasu w mg/l w winie.
Do pomiaru potrzebna jest probówka Reagenz.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki