- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Kwasy i stabilizatory
Neoanticide 335 g
Kod produktu: 3581
Specjalny preparat do podwójnego odkwaszania.
13,32 zł 11,01 zł Bez VAT
Specjalny preparat do podwójnego odkwaszania. Neoanticide to chemicznie czysty węglan wapnia E 170 do żywności. Podwójne odkwaszanie tym preparatem polega na prawie całkowitym odkwaszeniu obliczonej porcji moszczu lub wina. Po oddzieleniu kryształów część ta jest ponownie mieszana z częścią nie zakwaszoną. W ten sposób usuwa się również kwas jabłkowy i pozostawia kwas winowy w części nie zakwaszonej. W ocenie harmonii kwasów na podniebieniu zabieg ten ma niezwykłe działanie.
Posługiwać się
Aby usunąć 1 % lub 1 g/l kwasu, wymagana jest dawka NEOANTICIDE wynosząca 67 g/100 l. Całkowitą ilość NEOANTICIDE przed użyciem miesza się z odrobiną cydru lub wina, a następnie wlewa do beczki lub zbiornika. Następnie dodaje się obliczoną ilość moszczu lub wina, stale mieszając. Ilość ta musi być wcześniej odmierzona, ponieważ ulatniający się CO2 powoduje silne pienienie się. Mieszać do momentu, aż nie będzie widać wycieku CO2.
a) Oryginalne podwójne odkwaszanie
Po krótkim mieszaniu (5-15 minut), upuszczony osad jest oddzielany przez filtrację krzemionkową. Na koniec wymieszać resztę moszczu/wina z odkwaszoną częścią moszczu/wina.
b) Procedura uproszczona
Po krótkim mieszaniu (5-15 minut) dodać resztę cydru/wina. Osad pozwala się osadzić, a stosunkowo czysty moszcz/wino przepompowuje się do części nie zakwaszonej.
Przechowywanie
W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. W celu dalszego użytkowania należy dokładnie zamknąć opakowanie.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki