- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- - Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Preparaty do obróbki win i moszczów » Moszcz
Tan Fruit Rouge 20 g
Kod produktu: 2892
Kombinacja środków opracowana specjalnie dla maksymalnej ochrony moszczu i zacieru czerwonego wina przed możliwym utlenianiem.
19,36 zł 16,00 zł Bez VAT
Kombinacja środków opracowana specjalnie dla maksymalnej ochrony moszczu i zacieru czerwonego wina przed możliwym utlenianiem.
Tan® Fruit Rouge pomaga stabilizować substancje wydobywane podczas maceracji skórek win czerwonych. Środek polecany jest do uzyskania stabilności zacieru przed fermentacją, gdy wymagany jest długotrwały kontakt ze skórką winogron, czyli na etapie przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Botanicznie jest to seria wysokiej jakości tanin wyselekcjonowanych ze skórek winogron i liści zielonej herbaty.
Tan® Fruit Rouge znajduje swoje zastosowanie już w pierwszym etapie przetwarzania winogron, czyli podczas pierwszej obróbki. Wina poddane działaniu tego produktu są bardziej złożone i charakteryzują się świeżością, owocowością i pełnią.
Dawkowanie
Winogrona 40 - 50 g/100 kg
W procesie odziarniania 30 - 40 g/hl
Uwaga: 40 g/hl Tan Fruit Rouge wyprodukuje 50 mg/l SO2 i około 100 mg/l kwasu askorbinowego w początkowej fazie.
Aplikacja
Potrzebną ilość rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, a następnie zastosować zgodnie z pożądanym działaniem.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki