Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Drożdże i enzymy » Enzymy

Enzym Rapidase Clear 15 g

Kod produktu: 8697

Enzym do szybkiego i skutecznego klarowania moszczu gronowego i wina.

15,81 zł 13,07 zł Bez VAT

W magazynie > 10 szt

Dubňany: > 10 szt

Mělník: > 10 szt

- +

Enzym do szybkiego i skutecznego klarowania moszczu gronowego i wina.

Rapidase Clear zmniejsza lepkość, umożliwiając uzyskanie bardziej zwartego osadu, klarowniejszego moszczu i wina. To mikrogranulowany enzym pektolityczny, który naturalnie zawiera znikome ilości esterazy cynamonowej (nFCE), aby zachować świeżość aromatu, niezależnie od wybranych drożdży

Dawkowanie i sposób użycia

  • 1 do 2,5 g/hl:
    • dla temperatur powyżej 13°C: 1 do 1,5 g/hl ;
    • dla temperatur od 10 do 12°C: 1,5 do 2 g/hl;
    • dla czasu sedymentacji poniżej 6 godzin w temperaturach powyżej 10°C: 2 do 2,5 g/hl;
  • Rozpuścić enzym w 10-krotnie większej ilości wody (moszczu);
  • Aktywny od 10 do 45°C, (50 do 122°F). Aktywność wzrasta z temperaturą;
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2 ;
  • Usuwany przez bentonit i węgiel aktywny.

Składniki

Pektynaza, maltodekstryna.

Opakowanie i przechowywanie

  • Rapidase Clear jest dostępny w opakowaniach 100 g i 15 g:
  • przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  • po otwarciu produkt może być nadal używany w terminie przydatności do spożycia

Instrukcje bezpieczeństwa

  • H334 Może powodować objawy alergii lub astmy lub zaburzenia oddychania w następstwie wdychania.
  • P261 Unikać wdychania.
  • P285 W przypadku niedostatecznej wentylacji stosować ochronę dróg oddechowych.
  • W przypadku wdychania przenieść poszkodowanego na świeże powietrze i utrzymywać go w pozycji ułatwiającej oddychanie. W razie problemów należy wezwać Centrum Informacji o Truciznach lub lekarza.

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

Enzym Rapidase Expression 15 g

Enzym Rapidase Expression 15 g
 NASZ WYBÓR
17,58 zł
Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji białych winogron.
+ -
szt
w magazynie

Siarka płynna Solfosteril 15% 1 kg

Siarka płynna Solfosteril 15% 1 kg
 NASZ WYBÓR
15,81 zł
Siarka płynna 15 % (roztwór dwusiarczku potasu) bez amoniaku. Stosowany jest jako przeciwutleniacz, środek antybakteryjny i przeciwporostowy do siarkowania wina, dezynfekcji beczek i sterylizacji butelek.
+ -
szt
w magazynie

Bentonit Eiwex granulat 1 kg

Bentonit Eiwex granulat 1 kg
 NASZ WYBÓR
12,26 zł
Doskonały naturalny bentonit granulowany, skuteczny już od 6°C!
+ -
szt
w magazynie

SO2 - Reagenz

SO2 - Reagenz
 NASZ WYBÓR
24,69 zł
Doskonałe jednoskładnikowe rozwiązanie do szybkiego pomiaru wolnej siarki w winie.
+ -
szt
w magazynie

Enzym Rapidase EX color 15 g

17,58 zł
Enzym do szybkiej i intensywnej ekstrakcji koloru i polifenoli w procesie maceracji win czerwonych.
+ -
szt
w magazynie

Tan Fruit Blanc 100 g

31,79 zł
Kompleksowy przeciwutleniacz z taninami
+ -
szt
w magazynie

Masa papierowa - Greencel 3,35 kg

58,44 zł
Czysta pulpa Greencel jeszcze podczas tłoczenia oczyszcza 95% czystego soku z osadu
+ -
szt
w magazynie

Korek fermentacyjny

5,15 zł
Zapobiega utlenianiu podczas fermentacji moszczu.
+ -
szt
w magazynie

Wiedzabranży rynkowej

Świetne cenyjedne z najlepszych

Wysyłkajuż od 15 zł

Obsługa klientai pomoc online

Szybkośćdostawy i wysyłki