Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Drożdże i enzymy » Enzymy

Enzym Rapidase Hill Batonage 5 g

Kod produktu: 1652

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

  NASZ WYBÓR

12,26 zł 10,13 zł Bez VAT

W magazynie > 10 szt

Dubňany: > 10 szt

Mělník: 0 szt

- +

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

Rapidase Hill Batonnage zwiększa uwalnianie mannoprotein i innych korzystnych koloidów zawartych w martwych komórkach drożdży naturalnie występujących w osadzie winnym. Jego zastosowanie pozwala na otrzymanie win pełnych i zrównoważonych. Jest mikrogranulowanym prepareatem na który składaja się enzymy pektolityczne i β-glukanaza.

Efekt

  • Optymalizuje proces dojrzewania wina na osadzie (batonage, sur-lie);
  • Poprawia walory sensoryczne wina i jego równowagę;
  • Pomaga uwolnić mannoproteiny i inne korzystne koloidy zawarte w martwych komórkach drożdży, naturalnie występujące w osadzie winnym;
  • Nadaje się do wszystkich rodzajów win i moszczów.

Dawkowanie i sposób uzycia

  • Dawkowanie 2 do 2,5 g/hl:
    • w winach białych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2 g/hl;
    • w przypadku win czerwonych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2,5 g/hl;
    • Lepsze wyniki można uzyskać dodając 10 do 20 g/hl preparatu Extraferm
  • Przed uzyciem rozcieńczyć w 10-krotnej ilości wody;
  • Aktywny od 10 do 55°C, (50 do 131°F);
  • Aktywność wzrasta wraz z temperaturą, temperatury powyżej 55°C dezaktywują Rapidase Hill Batonnage;
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2.
  • Uwaga: Enzymy są inaktywowane i eliminowane przez bentonit i węgiel drzewny.

Składniki

  • Pektynaza, beta-glukanaza, maltodekstryna.

Opkowanie i przechowywanie

  • Dostępne w opakowanieach po 5g, 20g i 100 g;
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  •  Po otwarciu produkt może być nadal używany zgodnie z datą przydatności do spożycia. .

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

FermiHill Fruit Red 20 g

6,93 zł
Eleganckie lekkie wina owocowe z nutami czerwonych owoców i kwiatów.
+ -
szt
w magazynie

Enzym Rapidase Expression 15 g

Enzym Rapidase Expression 15 g
 NASZ WYBÓR
17,58 zł
Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji białych winogron.
+ -
szt
w magazynie

Enzym Rapidase Clear 15 g

15,81 zł
Enzym do szybkiego i skutecznego klarowania moszczu gronowego i wina.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Terroir 20 g

FermiHill Terroir 20 g
 NASZ WYBÓR
6,93 zł
Do fermentacji, z poszanowaniem typowych cech odmiany winogron i jej wyjątkowego położenia. Nadaje się również do produkcji win "sur lie".
+ -
szt
w magazynie

Odżywka FermiHill Fruity 20 g

6,22 zł
Pożywka dla drożdży zwiększająca owocowość i aromatyczność.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Cool 20 g

FermiHill Cool 20 g
 NASZ WYBÓR
6,93 zł
Wielofunkcyjne drożdże do bezpiecznej fermentacji, w tym fermentacji kontrolowanej, działające w niskich temperaturach (od 11°C). Zachowują różnorodność i aromat.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Chardonnay 20 g

8,70 zł
Świeże, pełne wina owocowe z nutami cytrusowymi.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Buket 20 g

8,70 zł
Bardzo owocowe nuty z naciskiem na zróżnicowany i pyszny aromat oraz zrównoważony smak o długiej trwałości.
+ -
szt
w magazynie

Wiedzabranży rynkowej

Świetne cenyjedne z najlepszych

Wysyłkajuż od 15 zł

Obsługa klientai pomoc online

Szybkośćdostawy i wysyłki