- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- - Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Preparaty do obróbki win i moszczów » Wino
FermiHill Detox Extraferm 100 g
Kod produktu: 5405
Detox Exaferm. Absorbuje i usuwa toksyczne i niepożądane substancje z moszczu/wina. Sprzyja bezproblemowej fermentacji alkoholowej i malolaktycznej poprzez eliminację kwasów tłuszczowych.
46,00 zł 38,02 zł Bez VAT
Detox Exaferm. Absorbuje i usuwa toksyczne i niepożądane substancje z moszczu/wina. Sprzyja bezproblemowej fermentacji alkoholowej i malolaktycznej poprzez eliminację kwasów tłuszczowych.
Cechy
- Poprawia warunki fermentacji alkoholowej
- Zwiększa tolerancję drożdży na alkohol i ich żywotność
- Poprawia właściwości analityczne wina
Dawkowanie i stosowanie
Przygotowanie moszczu do fermentacji: 20-40 g/hl.
Dokładnie wymieszać z moszczem zawierającym toksyczne związki drożdżowe, pozostałości po opryskach, owady itp. Przejdź do fermentacji z drożdżami FermiHill Restart.
Fermentacja zatrzymana: 30-60 g/hl.
Wymieszać z winem zawierającym autotoksyczne metabolity drożdży (kwasy tłuszczowe), Po 6 godzinach zlać i fermentować wino przy użyciu drożdży bayanus (wybrane drożdże z serii FermiHill lub Anchor).
Detoksykacja wina: 20-80 g/hl.
Wymieszać z całym zanieczyszczonym winem. Zapobieganie utlenianiu. Po upływie 12-24 godzin wino regałować.
Składniki
Suszone czyste ściany komórkowe drożdży neutralnych.
Pochodzenie: Francja.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Warianty sprzedaży
Produkt dostępny jest również w wariantach:
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki