- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- - Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Preparaty do obróbki win i moszczów
Zestaw "Doświadczonego winiarza" - Hiszpańska czerwień
Kod produktu: 1729
Zestaw zawiera jako bazę wysoko skoncentrowane czyste wino czerwone, z którego przy pomocy odpowiednich składników i instrukcji znajdujących się w opakowaniu powstaje ok. 28 butelek wina.
175,84 zł 145,32 zł Bez VAT
Zestaw zawiera jako bazę wysoko skoncentrowane czyste wino czerwone, z którego przy pomocy odpowiednich składników i instrukcji znajdujących się w opakowaniu powstaje ok. 28 butelek wina. Instrukcje znajdują się także w pasku „Pliki”.
Zestaw zawiera
- Koncentrat winogronowy Chateau Vadeau „Spanish red wine” 1,3 kg
- Drożdże winiarskie „Ogólnego zastosowania drożdże winiarskie Bayanus”
- Odżywianie „Nutriens Wina”
- Stabilizator wina
- Klaryfikator „Kiselsol Finings A”
- Klaryfikator „Chitosan Finning B”
- Rurka transferowa
- Korek drożdżowy
Zestaw nie zawiera, ale będzie również potrzebny
- Pojemnik z pokrywką lub korkiem o pojemności ok. 30 l - np. balonik, wiadro na żywność, zbiornik ze stali nierdzewnej. Po napełnieniu w pojemniku musi pozostać wolna przestrzeń nad powierzchnią - fermentacja zwiększa całkowitą objętość napoju.
- Cukier kryształowy do fermentacji 4 kg
- Cukier do dozowania według własnych upodobań (nasza rekomendacja - czysty koncentrat winogronowy, producent zaleca cukier kryształowy)
- Butelka i nakrętka ok. 28 szt
- Mieszadło - duża drewniana łyżka, kij, ...
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki