- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- - Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Przetwarzanie winogron » Beczki i kadzie
Wymiennik ciepła - pręt chłodzący do zbiornika/demo
Kod produktu: 5014
Wymiennik ciepła - pręt chłodzący do zbiornika lub demijohn służy do chłodzenia lub ogrzewania moszczu winnego podczas kontrolowanej fermentacji zwłaszcza w szklanych demijohnach.
388,99 zł 321,48 zł Bez VAT
Wymiennik ciepła - pręt chłodzący do zbiornika lub demijohn służy do chłodzenia lub ogrzewania moszczu winnego podczas kontrolowanej fermentacji zwłaszcza w szklanych demijohnach. Odpowiedni do stosowania w połączeniu z profesjonalnym chłodzeniem Lindr.
Posługiwać się
Chłodnica jest wkładana do dijohn przez otwór do napełniania i podłączana za pomocą węży do źródła zimnej lub gorącej wody oraz do ścieków. Wlot wody jest połączony z jednym gwintowanym końcem zaworu kulowego, a wylot wody z drugim gwintowanym końcem demu. Przepływ wody, a tym samym temperatura fermentującego moszczu jest następnie regulowana ręcznie za pomocą zaworu kulowego. Na 1 hl fermentującego moszczu zużywa się około 9 l wody na godzinę fermentacji. Woda ogrzewa się/chłodzi o 3°C. Podczas ręcznej regulacji chłodzenia można zmierzyć temperaturę moszczu za pomocą termometru bimetalicznego.
Wymiary 63x5,5x2,5cm.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki