Warzywa ostre papryki Jabłko Ilika




Węgierska łagodnie ostra, grubościenna papryka jabłkowa. Owoce są kuliste, jasnozielone do żółtych w przypadku dojrzałości technicznej i czerwone w przypadku dojrzałości botanicznej, o średniej wadze 90-100 g. Papryka o wysokim plonie i doskonałym smaku, przeznaczona do konserwowania całych owoców. Nadaje się zarówno do bezpośredniego spożycia jak i do sterylizacji.
Odmiana dla węgierskiej narodowej specjalności - owoców nadziewanych kapustą i konserwowanych w słodko-kwaśnej zalewie.
Uprawa
- Siew: styczeń-marzec.
- Sadzenie: maj.
- Zbiór: lipiec - październik.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Warzywa i owoce |
---|---|
Waga: | 0.02 kg |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.