- + Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- + W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- - Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- - Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Sadownictwo i destylaty » Produkcja napojów » Fermentacja
Spiriferm 20 g
Kod produktu: 2754
Czyste drożdże do idealnej fermentacji śliwek i jabłek.
9,41 zł 7,78 zł Bez VAT
Do kvasów owocowych polecamy użycie doskonałego spirytusuFermiHill .
Czyste drożdże do idealnej fermentacji śliwek i jabłek.
Spiriferm to wyselekcjonowane, silnie fermentujące suche - czyste drożdże. Jest to szczep drożdży LW- 490-15 z rodzaju Saccharomyces cerevisae. Spiriferm ma idealną zdolność do fermentacji drożdży i moszczu.
Dozwolone zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami i regulacjami. Sprawdzone przez profesjonalne laboratorium pod kątem czystości i jakości.
Czyste nuty i pełna fermentacja drożdży spirytusowych i cydrów. Szczep drożdży, w przypadku suchych czystych drożdży Spiriferm, został wybrany całkowicie celowo, zgodnie z wymaganiami destylarni owocowych. Wysoka tolerancja na alkohol przy niskim spienianiu, powstawaniu H2S i SO2 jest powszechna.
Dawkowanie
- 10 - 20 g drożdży Spiriferm na 100 l drożdży jako standard
- 25 - 50 g drożdży Spiriferm na 100 l drożdży przy załadunku mikrobiologicznym
Aplikacja
Spiriferm Arom jest ponownie uwodniony w 5 do 10 razy mieszaninie 1:1 (letniej) drożdży z wodą i pozostawiony do napęcznienia na około 25 minut. Następnie wymieszać z całą objętością kvassu. Różnica temperatur pomiędzy mieszanką a zaczynem nie powinna być większa niż 5˚C. Eliminuje to szok temperaturowy i możliwość śmierci drożdży. Dobrze wymieszać starter po dodaniu go do zbiornika fermentacyjnego! Zalecamy dodanie odżywki do startera.
Odpowiednie drożdże do destylacji muszą zawierać drożdże, które potrafią przekształcić większość cukru w alkohol. Normalne drożdże giną przy 11-12% alkoholu w fermentacji, pozostawiając resztę cukru niefermentowaną. Drożdże Turbo tolerują do 20% alkoholu. Spróbuj fantastycznych drożdży Turbo.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki