- - Winnica i piwnica
- - Na winnicy
- + W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » Na winnicy » Nawozy, podłoża » Nawozy płynne
Sól gorzka 3 l
Kod produktu: 9042
Płynny nawóz nadający się do szybkiego usuwania ukrytych i widocznych niedoborów magnezu
25,75 zł 21,28 zł Bez VAT
Sól gorzka jest bardzo przydatnym dodatkiem do nawozów zawierających niezbędne składniki pokarmowe N, P, K. Wspiera zdrowy wzrost roślin i dostępność innych składników odżywczych. Ogranicza brązowienie i przedwczesne opadanie igieł, likwiduje chlorozę z niedoboru magnezu.
Charakterystyka:
Krystaliczny nawóz magnezowy
16% MgO + 36% SO3
Zastosowanie:
Sól gorzką stosuje się wyłącznie w postaci roztworu do stosowania dolistnego lub zaprawiania korzeni. Stosuje się go w stężeniu od 2 do 5 % (20-50 g na 1 l wody w ilości 25 g na 10 m2) na liść za pomocą opryskiwacza; można go łączyć z pestycydami. Jest bardzo dobrze tolerowany przez rośliny, ale może je sporadycznie uszkadzać. Dla szybkiego efektu wybieramy aplikację na liściu. Podlewanie korzeni oznacza łatwe i szybkie pobieranie przez korzenie rozpuszczalnej w wodzie formy magnezu. Przy niższej wilgotności lub wysokiej temperaturze należy stosować niższe stężenia i powtarzać opryski. Sól gorzka nie jest stabilna w świetle, a także reaguje na temperaturę i wilgotność. Następuje przy tym rekrystalizacja, która nie ma żadnego wpływu na rozpuszczalność soli gorzkiej w wodzie. Ta właściwość jest typowa dla soli gorzkiej.
Dawkowanie:
- iglaki (objawy niedoboru magnezu) 20 - 30 g na 1 l wody / 2 - 3 aplikacje
- warzywa (w okresie maksymalnego przyrostu masy ciała) 20 - 30 g na 1 l wody / 1 - 2 podania
- drzewa owocowe (do momentu zawiązania owoców) 20 g na 1 l wody / 2 - 3 zastosowania
- winorośl (po kwitnieniu do początku sierpnia) 30 - 50 g na 1 l wody / 1 - 2 zastosowania
- ziemniaki (do czasu kwitnienia - do zwalczania zarazy) 20 - 30 g na 1 l wody / 1 - 2 zastosowania
Kluczowe terminy stosowania nawozów:
Przez cały rok.
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki