Słodka papryka Amy




Wczesna odmiana o średnim lub niższym wzroście przeznaczona do zbioru w dojrzałości technicznej, szczególnie w folwarkach, na terenach południowych i w otwartym gruncie. Owocem jest białozielony, grubościenny iglaczek o bardzo przyjemnym soczystym smaku, w dojrzałości botanicznej jaskrawoczerwony. Pierwsza czeska odmiana typu węgierskiego. Przy odpowiedniej agrotechnice charakteryzuje się stabilnym, wysokim plonem.
Ze 100 m² można zebrać 500 - 800 kg strąków dobrej jakości w dojrzałości technicznej.
Uprawa
- Paprykę w szklarni lub w szklarni w wilgotnej glebie wysiewać w marcu - kwietniu.
- W maju przesadzić paprykę na grządkę zewnętrzną w słoneczne lub półcieniste miejsce. Idealna temperatura to około 20-24 °C.
- Owoce zbierane są w okresie od lipca do września.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.