Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Drożdże i enzymy » Enzymy

Enzym Rapidase Hill Batonage 20 g

Kod produktu: 1653

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

40,67 zł 33,61 zł Bez VAT

W magazynie > 10 szt

Dubňany: > 10 szt

Mělník: 0 szt

- +

Preparat enzymatyczny optymalizujący dojrzewanie win na osadzie, zapewnia szybkie i wczesne uwalnianie koloidów.

Rapidase Hill Batonnage zwiększa uwalnianie mannoprotein i innych korzystnych koloidów zawartych w martwych komórkach drożdży naturalnie występujących w osadzie winnym. Jego zastosowanie pozwala na otrzymanie win pełnych i zrównoważonych. Jest mikrogranulowanym prepareatem na który składaja się enzymy pektolityczne i β-glukanaza.

Efekt

  • Optymalizuje proces dojrzewania wina na osadzie (batonage, sur-lie);
  • Poprawia walory sensoryczne wina i jego równowagę;
  • Pomaga uwolnić mannoproteiny i inne korzystne koloidy zawarte w martwych komórkach drożdży, naturalnie występujące w osadzie winnym;
  • Nadaje się do wszystkich rodzajów win i moszczów.

Dawkowanie i sposób uzycia

  • Dawkowanie 2 do 2,5 g/hl:
    • w winach białych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2 g/hl;
    • w przypadku win czerwonych z codziennym battonage przez minimum 30 dni: 2,5 g/hl;
    • Lepsze wyniki można uzyskać dodając 10 do 20 g/hl preparatu Extraferm
  • Przed uzyciem rozcieńczyć w 10-krotnej ilości wody;
  • Aktywny od 10 do 55°C, (50 do 131°F);
  • Aktywność wzrasta wraz z temperaturą, temperatury powyżej 55°C dezaktywują Rapidase Hill Batonnage;
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2.
  • Uwaga: Enzymy są inaktywowane i eliminowane przez bentonit i węgiel drzewny.

Składniki

  • Pektynaza, beta-glukanaza, maltodekstryna.

Opkowanie i przechowywanie

  • Dostępne w opakowanieach po 5g, 20g i 100 g;
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  •  Po otwarciu produkt może być nadal używany zgodnie z datą przydatności do spożycia. .

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

Enzym Rapidase Expression 15 g

Enzym Rapidase Expression 15 g
 NASZ WYBÓR
17,58 zł
Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji białych winogron.
+ -
szt
w magazynie

SO2 - Reagenz

SO2 - Reagenz
 NASZ WYBÓR
24,69 zł
Doskonałe jednoskładnikowe rozwiązanie do szybkiego pomiaru wolnej siarki w winie.
+ -
szt
w magazynie

Siarka płynna Solfosteril 15% 1 kg

Siarka płynna Solfosteril 15% 1 kg
 NASZ WYBÓR
15,81 zł
Siarka płynna 15 % (roztwór dwusiarczku potasu) bez amoniaku. Stosowany jest jako przeciwutleniacz, środek antybakteryjny i przeciwporostowy do siarkowania wina, dezynfekcji beczek i sterylizacji butelek.
+ -
szt
w magazynie

Tan Fruit Blanc 100 g

31,79 zł
Kompleksowy przeciwutleniacz z taninami
+ -
szt
w magazynie

Enzym Extra Fruit Hill 20 g

22,91 zł
Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji czerwonych winogron.
+ -
szt
w magazynie

Degustator plastikowy

31,79 zł
Niezniszczalny degustator nie tylko dla początkujących
+ -
szt
w magazynie

Zatyczka do korka 38 mm

2,31 zł
Korek korkowy o średnicy 38 mm. Nadaje się do szklanych butelek, demijohnów (objętość 10-34l) do długotrwałego przechowywania win, alkoholi.
+ -
szt
w magazynie

Wiedzabranży rynkowej

Świetne cenyjedne z najlepszych

Wysyłkajuż od 15 zł

Obsługa klientai pomoc online

Szybkośćdostawy i wysyłki