- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- - Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Przetwarzanie winogron » Prasy
Prasa 250l VSPX natryskiwana, półnierdzewna woda Lancman
Kod produktu: 2555
Prasa 250l VSPX natryskiwana, półnierdzewna woda Lancman
11 012,26 zł 9 101,04 zł Bez VAT
Opis produktu
Prasa wodna do winogron firmy Lancman to nieoceniony pomocnik przy obróbce owoców – winogron, jabłek i innych gatunków. Zadziwi Cię nie tylko prostotą i szybkością, ale także wysokim procentem zagęszczenia w porównaniu do klasycznych pras. Prasa działa wyłącznie pod ciśnieniem wody - wewnętrzna membrana gumowa - worek napełnia się wodą, a następnie rozszerza się na boki, co skutkuje wyciśnięciem owocu - zaletą jest uzyskanie większego nacisku na owoc niż ciśnienie nie działa pionowo na całą sprasowaną objętość w porównaniu do klasycznych pras, rozprzestrzenia się poziomo na ściance ze stali nierdzewnej, gdzie wywiera większy nacisk na cm². Podczas tłoczenia wymagane jest doprowadzenie wody pod ciśnieniem co najmniej 3,5 bara. Zwiększenie ciśnienia prasy zapewnia manometr i zawór nadciśnieniowy. Zalecamy stosowanie czystej wody lub wody ze studni, ale przed wejściem do prasy należy zastosować filtr wstępny. Podczas prasowania prasa musi być zawsze pełna, w przeciwnym razie gumowa membrana – worek – może ulec deformacji.
- ciśnienie prawe 2,5 bar, regulacja za pomocą zaworu, manometr na zasilaniu, zabezpieczone zaworem nadciśnieniowym
- konstrukcja półnierdzewna – podwozie jest pomalowane farbą proszkową, a górna część wykonana jest ze stali nierdzewnej
- łatwa obsługa dzięki podwoziu na kółkach i łatwe czyszczenie dzięki systemowi przechylania
- zawiera plastikową torebkę zabezpieczającą przed rozpryskiwaniem się soku oraz ściereczkę ułatwiającą wyjmowanie wytłoczonego ciasta
- worek drenażowy nie jest dołączony do opakowania
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki