Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Drożdże i enzymy » Żywność

Odżywka Maxaferm 1 kg

Kod produktu: 2026

"Najlepsza kontrola fermentacji alkoholowej". Kompleksowe odżywianie w procesie fermentacji .

118,83 zł 98,21 zł Bez VAT

W magazynie < 10 szt

Dubňany: < 10 szt

Mělník: < 10 szt

- +

Problemy pojawiające się pod koniec fermentacji alkoholowej wynikają z aktywności drożdży. Zmniejszenie aktywności drożdży może prowadzić do spowolnienia lub nawet zatrzymania fermentacji. Główne aspekty powodujące problematyczną fermentację można określić następująco: niedobory żywieniowe (witamina B1 i azot przyswajalny YAN), przepuszczalność ścian komórkowych, długie łańcuchy kwasów tłuszczowych, alkohol, znaczne wahania temperatury i poziom siarki. Te ważne czynniki sprawiają, że w wielu przypadkach fermentacja jest problematyczna. Samo sprawdzanie i mierzenie nie zapobiegnie potencjalnym problemom.

Maxaferm® jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Witamina B1 i sole amonowe stymulują wzrost i metabolizm drożdży. Ściany komórkowe nieaktywnych drożdży są źródłem przyswojonego azotu. Substancje te mają zdolność wiązania kwasów tłuszczowych (C8-C12), pomagają wzmocnić ścianę komórkową, a tym samym zapewniają aktywność drożdży tak niezbędną do fermentacji moszczu i zacieru.

Maxaferm® tym samym:

- stymuluje wzrost i metabolizm naczyń krwionośnych

- poprawia aktywność drożdży

Maxaferm® zapewnia pełną optymalizację całego procesu fermentacji. Stosowanie Maxaferm® to najlepsza kontrola fermentacji alkoholowej.

Dawkowanie

Standardowe zastosowania:
Dawkę najlepiej podzielić na 2 części. Pierwszą część zastosować na początku fermentacji, drugą przed główną fermentacją (3 dzień)
Zalecane dawkowanie: 30-40 g/hl.

Ochrona profilaktyczna:
Dodaj Maxaferm® w środkowej fazie fermentacji. Wymaganą ilość preparatu rozpuścić w 10-krotnie większej ilości wody, cydru lub wina. Następnie całą ilość dodać do fermentacji
zbiorniki z ciągłym mieszaniem. Zalecane jest lekkie napowietrzanie.
Zalecane dawkowanie: 15-30 g/hl.

Ponowne rozpoczęcie fermentacji
Przy wznowieniu fermentacji należy ocenić indywidualnie sytuację w zależności od zastosowanego szczepu drożdży.
Średnia dawka: 40-50 g/hl.
Maksymalna możliwa dawka: 60 g/hl

Pochodzenie:
Maxaferm,
OENOBRANDS SAS, Francja

FermiHill Riesling 100 g

30,02 zł
Czyste, eleganckie i świeże wina Riesling z nutami kwiatowymi, muskatowymi, limonkowymi lub mineralnymi.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Intense 100 g

30,02 zł
Do intensywnie aromatycznych win białych i różowych.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Sauvignon 100 g

30,02 zł
FermiHill Sauvignon 100 g. Aromatyczne i świeże wina z nutami pokrzywy, cytrusów, agrestu i minerałów.
+ -
szt
w magazynie

Anchor VIN 2000 100 g

53,11 zł
Drożdże premium, tworzące najlepsze białe wina. Złożony aromat. Nuty kwiatowe, tropikalne i cytrusowe. Nadaje się również do fermentacji w beczkach.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Veltlin 100 g

30,02 zł
Świeże zielone wina Veltliner z typowymi nutami świeżych owoców, lekkiego pieprzu i przypraw.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Rose 100 g

26,47 zł
Owocowe, harmonijne, lekkie i świeże wina różowe.
+ -
szt
w magazynie

FermiHill Muller-Thurgau 100 g

26,47 zł
FermiHill Muller-Thurgau 100 g. Delikatne, lekkie białe wino z nutami kwiatowymi i owocowymi.
+ -
szt
w magazynie

Anchor NT 202 100 g

53,11 zł
Drożdże premium, tworzące topowe strukturalne wina czerwone. Fruktofilne, nuty czarnych owoców, jeżyn, tytoniu. Stymuluje JMK.
+ -
szt
w magazynie

Wiedzabranży rynkowej

Świetne cenyjedne z najlepszych

Wysyłkajuż od 15 zł

Obsługa klientai pomoc online

Szybkośćdostawy i wysyłki