- + Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- + W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- - Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Ogród i dom » W ogrodzie » Podstawowe wyposażenie każdego ogrodnika
Macerat - solanka marynowana 260 ml
Kod produktu: 9170
Solanka przeznaczona jest jako baza do przygotowania solanki do ogórków sterylizowanych, grzybów sterylizowanych.
14,03 zł 11,60 zł Bez VAT
Napar z ogórków powstaje z octu 8% fermentacji i mieszanki ekstraktów przypraw. Dzięki optymalnej proporcji przypraw (pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, tymianek, chili i goździki) służy do przygotowania słodko-kwaśnej marynaty do sterylizowanych ogórków typu Znojmo. Obecność olejku eterycznego z kopru nadaje marynacie koperkowy smak typowy dla naszych tradycyjnych marynat. Napar jest maceratem, który musi być rozcieńczony, aby spełnić swoje zadanie. Do przygotowanej mieszanki wody, octu, cukru, soli dodaje się solankę do marynaty, wszystko miesza się i gotowa marynata jest gotowa do użycia.
Instrukcja użytkowania
Przed użyciem wstrząsnąć. W 17 litrach wody pitnej rozpuścić 0,6 kg soli, 2 kg cukru, dodać 6,5 litra octu i wymieszać z 260 ml solanki ogórkowej. W ten sposób powstają 24 litry solanki do marynat.
Solanka przeznaczona jest jako baza do przygotowania solanki do ogórków sterylizowanych, grzybów sterylizowanych. Produkt powstał na bazie wieloletnich doświadczeń w produkcji marynat do ogórków Znojmo we współpracy z ówczesnym producentem ogórków Znojmo, Spółdzielnią Ogórkową Znojmo.
Składniki
ocet fermentowany alkoholowo, ekstrakt z przypraw
Wartości odżywcze na 100 g: energia 106 kJ, tłuszcz 0 g, węglowodany - w tym cukry 0,03 g, białkoく0,1 g, sólく0,01 g
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki