Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Preparaty do obróbki win i moszczów » Wino

Kwas jabłkowy 1 kg

Kod produktu: 2824

Aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku.

35,35 zł 29,21 zł Bez VAT

W magazynie < 10 szt

Dubňany: < 10 szt

Mělník: < 10 szt

- +
Występuje w owocach i niedojrzałych winogronach (jego zawartość maleje wraz z dojrzewaniem). Ma nieprzyjemny smak, który powoduje uczucie niedojrzałości i goryczy, szczególnie w winach czerwonych, gdzie może być przekształcony w wyniku fermentacji biologicznej w przyjemniejszy kwas mlekowy. Do zakwaszania dodaje się go w połączeniu 1:1 z kwasem winowym lub samodzielnie w ilości 89 g/hl.

Posługiwać się

Dodaj do wina, aby zwiększyć kwasowość i intensywność smaku. Może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.

W żywności ma wszechstronne zastosowanie (napoje, cydry, soki, dżemy, cukierki, ...). Jest stabilny i dobrze rozpuszczalny w wodzie.

Dawkowanie

  • 89 g/100 l zwiększa kwasowość o 1 g/l
  • może być również stosowany w połączeniu z kwasem winowym w stosunku 1:1.

Przechowywanie

W ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. W celu dalszego użytkowania należy dokładnie zamknąć opakowanie.

Kwas cytrynowy 1 kg

17,58 zł
Środek modyfikujący kwasowość i wzmacniacz smaku. Ma on wiele zastosowań.
+ -
szt
w magazynie

Kwas winowy 500 g

26,47 zł
Środek, który delikatnie modyfikuje kwasowość, jednocześnie pełniąc funkcję koserwatora.
+ -
szt
w magazynie

Kwas cytrynowy 500 g

8,70 zł
Środek modyfikujący kwasowość i wzmacniacz smaku. Ma on wiele zastosowań.
+ -
szt
w magazynie

Kwas winowy 1 kg

46,00 zł
Środek, który delikatnie modyfikuje kwasowość, jednocześnie pełniąc funkcję koserwatora.
+ -
szt
w magazynie

Kwas askorbinowy 100 g

8,70 zł
Do stosowania w żywności jako przeciwutleniacz i środek stabilizujący. Częściowo zastępuje SO2 w procesie przetwarzania winogron i obróbki moszczu.
+ -
szt
w magazynie

Kwas mlekowy 80% 1 kg

21,14 zł
Środek zakwaszający do wina. Poprawa intensywności i smaku. Ochrona mikrobiologiczna.
u dostawcy - na żądanie

Kwasowość Reagenz

33,57 zł
Roztwór do oznaczania kwasowości całkowitej w winie i moszczach. Zawartość:250 ml.
u dostawcy - na żądanie

SO2 - Reagenz

SO2 - Reagenz
 NASZ WYBÓR
24,69 zł
Doskonałe jednoskładnikowe rozwiązanie do szybkiego pomiaru wolnej siarki w winie.
+ -
szt
w magazynie

Wiedzabranży rynkowej

Świetne cenyjedne z najlepszych

Wysyłkajuż od 15 zł

Obsługa klientai pomoc online

Szybkośćdostawy i wysyłki