- - Winnica i piwnica
- + Na winnicy
- - W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- - Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » W piwnicy » Przetwarzanie winogron » Beczki i kadzie
Korek fermentacyjny dwukomorowy
Kod produktu: 4065
Ulepszony korek fermentacyjny, który dzięki swojej konstrukcji pozwala na wykorzystanie drugiej komory do wypełnienia węglem aktywnym, który działa jak filtr i chroni ferment przed niepożądanymi organizmami i pleśniami. Redukuje również zapach pochodzący z fermentacji. Nadaje się do fermentacji
28,24 zł 23,34 zł Bez VAT
Ulepszony korek fermentacyjny, który dzięki swojej konstrukcji pozwala na wykorzystanie drugiej komory do wypełnienia węglem aktywnym, który działa jak filtr i chroni ferment przed niepożądanymi organizmami i pleśniami. Redukuje również zapach pochodzący z fermentacji. Nadaje się do fermentacji wszystkich rodzajów napojów, również tych z wykorzystaniem Turbo Fermentatorów.
W opakowaniu znajdują się również dwie torebki węgla aktywnego.
Posługiwać się
- Rozdzielić obie komory korka fermentacyjnego.
- Umieścić dolną część korka fermentacyjnego mocno w pojemniku fermentacyjnym (beczka, keg, kadź, pojemnik ze stali nierdzewnej itp.)
- Napełnij dno korka fermentacyjnego wodą aż do linii.
- Nasunąć na nią górną część wtyczki.
- Wypełnij górną część korka mniej więcej do połowy węglem aktywnym.
Wymiary
- wysokość: 115 mm
- średnica ust: 9 mm
- średnica części górnej: 42 mm
Przechowywanie
W zimnie i ciemności. Otwarte opakowanie należy idealnie zamknąć.
Kraj pochodzenia
Szwecja
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki