FermiHill Vivax
Drożdże do świeżych, owocowych win czerwonych. Dodają lekko pikantne nuty truskawki, wiśni, jeżyny i cynamonu. Wytwarzają większą ilość glicerolu (łagodność i gęstość).




Drożdże do świeżych, owocowych win czerwonych. Dodają lekko pikantnych nut truskawek, wiśni, wiśni kwaśnej, tarniny, jeżyn i cynamonu. Zapewniają wyższą zawartość glicerolu (gładkość i gęstość).
ODPOWIEDNIE DLA:
SV, FR, MP, ZW, RM.
Skład
Wyselekcjonowane drożdże najwyższej jakości Saccharomyces cerevisiae var. Cerevisiae, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
TOLERANCJA ALKOHOLU 15%.
POCHODZENIE: Francja.
Dawkowanie i stosowanie
• 20 g/100 l.
Wlać letnią mieszankę wody i moszczu (1:1), pozostawić do spęcznienia na 20 minut (mieszanka się spieni), a następnie wymieszać w całej objętości.
Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie może przekraczać 8°C.
Zalecamy stosowanie wartości odżywczych.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Piwnica winiarska |
---|---|
EAN: | Wybierz wariant |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.