Fermihill Special

Drożdże do fermentacji pierwotnej i wtórnej, odpowiednie do produkcji win musujących i cydrów.
Hmotnost PL
Wybrany wariant jest niedostępny. Zresetuj wybrane parametry.
Dostępność W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: 8853 616/100 616/500 Wybierz wariant
8,58 zł 33,11 zł 157,50 zł od 8,58 zł 7,09 zł bez VAT 27,36 zł bez VAT 140,63 zł bez VAT od 7,09 zł bez VAT
Fermihill Special
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Drożdże do fermentacji pierwotnej i wtórnej, odpowiednie do produkcji win musujących i cydrów.

Nadaje się również do: win białych i musujących, cydrów,

Składniki

Najwyżej wyselekcjonowane drożdże Saccharomyces cerevisia var.bayanus, odpowiednie do win środkowoeuropejskich.
tolerancja alkoholu: 16%

Dawkowanie i stosowanie

20 g/100 l. Wymieszać z letnią mieszanką wody i cydru (1:1), pozostawić na 20 minut (mieszanka się pieni), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Zalecamy stosowanie pożywki i fermentację w temperaturze 14-28°C.

Pochodzenie:
Fermivin LS2,
OENOBRANDS SAS, Francja

Przechowywanie: suche, dobrze zamknięte.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Drożdże
EAN: Wybierz wariant

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa