FermiHill Restart

Drożdże fruktofilne do ponownego uruchomienia zatrzymanej fermentacji. Mają wysoką tolerancję na alkohol. Nadaje się do wszystkich win i alkoholi.
Hmotnost PL
Wybrany wariant jest niedostępny. Zresetuj wybrane parametry.
Dostępność W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: 646/500 8852 Wybierz wariant
166,26 zł 15,59 zł od 15,59 zł 148,45 zł bez VAT 13,92 zł bez VAT od 13,92 zł bez VAT
FermiHill Restart
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Drożdże fruktofilne do ponownego uruchomienia zatrzymanej fermentacji. Mają wysoką tolerancję na alkohol. Nadaje się do wszystkich win i alkoholi.

Składniki

Najwyżej wybrane drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.
Tolerancja alkoholu: 18%

Dawkowanie i stosowanie

40g/100 l. Wymieszać z letnią mieszaniną wody i cydru (1:1), pozostawić do napęcznienia na 20 min (mieszanina spieni się), następnie wymieszać do całej objętości. Różnica temperatur między mieszanką a moszczem nie przekracza 8°C. Konieczne stosowanie odżywek. Temperatura fermentacji 15-30°C.

Pochodzenie:
Fermivin Champion Booster,
OENOBRANDS SAS, Francja

Przechowywanie

Suchy, dobrze uszczelniony.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Drożdże
EAN: Wybierz wariant

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa