- - Winnica i piwnica
- - Na winnicy
- + W piwnicy
- + Butelki, balony do wina, nakrętki, napełnianie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Sprzęt i materiały filtracyjne
- + Przetwarzanie winogron
- + Drożdże i enzymy
- + Preparaty do obróbki win i moszczów
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- Kwasy i stabilizatory
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Szklanki, dzbanki, degustatory
- Książki i publikacje
- Świetne wina
- Zdrowy moszcz + spokojna fermentacja = podstawa dobrego wina
- + Sadownictwo i destylaty
- + W sadzie
- + Produkcja napojów
- + Przetwórstwo owoców
- Fermentacja
- Kwasy i stabilizatory
- + Przygotowania do dopracowania napoju
- + Pomiary - termometry, mierniki cukru i inne
- + Plastikowe pojemniki i kadzie
- + Zbiorniki ze stali nierdzewnej
- + Filtracja, pompy
- + Utrzymanie i urządzenia sanitarne
- + Zakrętki, butelki, napełnianie
- + Szkło
- Książki i publikacje
- Od zbiorów do destylacji
- + Ogród i dom
- + Szkło
- + Sommelier
- + Artykuly upominkowe
- + Nasze produkty
Dom » Winnica i piwnica » Na winnicy » Książki i publikacje
Co łączy Twój ulubiony ser farmerski z chlebem na zakwasie z chrupiącą skórką, szklanką musującego, domowego piwa imbirowego lub miską marynowanych oliwek? Odpowiedź brzmi: wszystkie są produktami fermentacji - procesu, w którym żywność jest konserwowana z pomocą "dobrych" bakterii i przekształcana w unikalnie pyszne jedzenie i napoje, które w niezwykły sposób korzystają z naszego zdrowia.
Dzięki rosnącej świadomości tego, jak kluczowe znaczenie dla naszego fizycznego i psychicznego samopoczucia ma żywność bogata w probiotyki, starożytna sztuka fermentacji przeżywa swój renesans. Kiedy dodamy do tego przyjemność płynącą z domowej fermentacji żywności oraz jej prostotę i opłacalność, nic dziwnego, że wyciskamy, kisimy i butelkujemy naszą drogę do zdrowszego trawienia i głębszej relacji z własnym odżywianiem.
Pionierka naturalnej żywności Holly Davis dzieli się w tej obszernej kolekcji bardziej i mniej znanymi przepisami oraz swoją mądrością i doświadczeniem zdobytym przez ponad 40 lat nauczania technik fermentacji na całym świecie. Dzięki jej życzliwym i sumiennym wskazówkom, z pewnością znajdziesz w domu miejsce na jeden lub więcej produktów fermentowanych, które sprawią, że twoje serce i żołądek będą śpiewać.
- Książka jest w języku czeskim
- ISBN 978-80-271-3152-5
- Autor Holly Davis
- 272 strony
Související produkty
Wiedzabranży rynkowej
Świetne cenyjedne z najlepszych
Wysyłkajuż od 15 zł
Obsługa klientai pomoc online
Szybkośćdostawy i wysyłki