Enzym extra fruit Hill

Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji czerwonych winogron.
Hmotnost PL
Wybrany wariant jest niedostępny. Zresetuj wybrane parametry.
Dostępność W magazynie (>5 ks) W magazynie (>5 ks) Wybierz wariant
Kod: 6138 7495/1 K Wybierz wariant
5,83 zł 999,83 zł od 5,83 zł 4,82 zł bez VAT 826,31 zł bez VAT od 4,82 zł bez VAT
Enzym extra fruit Hill
Wiedza
Wiedza
branży rynkowej
Świetne ceny
Świetne ceny
jedne z najlepszych
Wysyłka
Transport do klienta
już od 15 zł
Obsługa klienta
Obsługa klienta
przez telefon i online
Szybkość
Szybkość
dostawy i wysyłki

Enzym do szybkiej i wczesnej ekstrakcji prekursorów aromatu w maceracji czerwonych winogron.

Pozwala na ukierunkowaną ekstrakcję prekursorów owocowego aromatu zawartych w skórkach czerwonych winogron. Dzięki temu owoce mogą sprawniej fermentować do optymalnej zawartości alkoholu. Intensywniejsze rozbijanie skórki owocu uwalnia też do fermentu cenne substancje i zwiększa zawartość naturalnych owocowych prekursorów aromatycznych.Jego zastosowanie pozwala na skrócenie czasu i temperatury maceracji, a także na mniejsze wykorzystanie potencjalnie utleniających metod mechanicznych, takich jak intensywne zatapianie "czapy" nastawu lub długotrwała maceracja na zimno. 

Rapidase® Ekstra Fruit Hill to mikrogranulowany enzym pektolityczny, uzupelniony o właściwości pozwlające na zachowanie intensywności koloru, zawiera naturalnie niski poziom antocyjanazy.

Dawkowanie i sposób użycia

  • Dodać możliwie najwcześniej w trakcie maceracji;
  • Dawkowanie 2 do 3 g/100 kg:
    • dla grubej skóry lub preferowanej maceracji na zimno (8-12°C): 3 g/100 kg, efekt można wzmocnić po dwóch dniach dodając 2 g/ 100 kg;
    • do 3 dni maceracji: 2,5 g/100 kg;
    • dla zwykłej maceracji: 2 g/100 kg;
  • Przed dodaniem rozcieńczyć w 10 krotnej ilości wody;
  • Aktywny od 10 do 50°C, (50 do 122°F). Aktywność wzrasta wraz z temperaturą, temperatury powyżej 50°C dezaktywuje Rapidase Extra Fruit Hill
  • Aktywny w typowym zakresie pH wina i w obecności normalnych stężeń SO2;
  • Usuwany przez bentonit.

Opakowanie i przechowywanie

  • Dostępne w opakowaniach 100g, 20 g i 5 g. 
  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 15°C;
  • Po otwarciu produkt może być nadal używany zgodnie z datą przydatności do spożycia.

Aby zapewnić najlepszą skuteczność działania, każdy preparat Rapidase® jest opracowywany i testowany przez najbardziej znane na świecie instytuty badawcze zajmujące się winem oraz zatwierdzany w winiarniach w testach na skalę produkcyjną.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Enzymy
EAN: Wybierz wariant

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa