Ajvar - serbski kawior
Rozsmakuj się w skoncentrowanym smaku pieczonej papryki z porządną dawką chilli! Dostępne tylko w wersji extrahot.
Posługiwać się
Nadaje się jako smarowidło na grzanki lub tosty, można go dodawać do gulaszów, zup, past czy marynowanych gronostajów.
Składniki
Papryka czerwona (65%), bakłażan (20%), czosnek, ocet jabłkowy, mieszanka chili (5%), olej rzepakowy, cukier trzcinowy, sól, pieprz.
Pojemność: 200 ml
Huhuchilli - najpierw spróbuj!
Ich celem jest produkcja produktów z chili tak, abyś najpierw poczuł smak, a potem ostrość. Przygotowują produkty w szerokim zakresie ostrości - od bardzo łagodnych po ekstremalne w postaci ekstraktu z chili. Dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie - zarówno początkujący, jak i steel chilirout! Lubią eksperymentować w kuchni, ciągle szukając inspiracji i starając się łączyć tradycyjne i lokalne produkty z nietypowymi smakami. Z czasem rozszerzyli więc swoją ofertę z sosów chili na robienie ajwaru, chutneya cebulowego, puree i marynowanego chili. Znaczna część ich produkcji koncentruje się na kimchi.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.